Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen als ik (een van) mijn fietssleutels kwijtraak?

U kunt via www.fietssleutels.nl een nieuwe fietssleutel bijbestellen. Indien u de fiets verzekerd heeft, dient u de verzekering in te lichten dat u een kopie sleutel heeft.

Wanneer krijgt mijn fiets een servicebeurt?

Op uw factuur staan twee data. Rond deze data dient u zelf telefonisch contact met ons op te nemen voor het maken van een afspraak voor de betreffende servicebeurt. Let op, bij bepaalde merken zijn deze beurten verplicht conform de garantiebepalingen vanuit de fabrikant.

Hoe lang heb ik garantie op mijn gebruikte fiets?

Op een gebruikte fiets geven wij een garantie van 3 maanden.

Kan ik bij Tieks Tweewielers een fietsverzekering afsluiten?

U kunt bij ons uw fietsen laten verzekeren. Wij verzekeren de fietsen dan doorlopend via de ANWB (Unigarant) Met deze doorlopende fietsverzekering verzekerd u de fiets tegen diefstal en beschadiging. Voor meer informatie en de voorwaarden kunt u contact opnemen met onze administratie.

Kan ik bij Tieks tweewielers een fiets kopen via een fietsplan van mijn werk?

Dit is zeker mogelijk, onze medewerkers kunnen u hierover uitgebreid informeren.

Vragen over de diverse E-bike systemen?

U kunt onder Downloads de verschillende handleidingen vinden voor de E-bike systemen.

Kan ik een fiets of accessoires aanschaffen via de participatie webshop?

Ja, bij ons kunt u via de participatie webshop van de gemeente Emmen en van de gemeente Borger- Odoorn producten bestellen.

Waarom moet ik een verwijderingsbijdrage betalen bij aanschaf van een nieuwe e-bike?

De verwijderingsbijdrage is een bedrag dat moet worden betaald bij aankoop van een accu. Dit bedrag zit niet in de prijs van de accu, maar wordt apart aangerekend.

Als consument kunt u een defecte accu gratis bij ons inleveren. De verwijderingsbijdrage is bedoeld om oude accu’s te verwerken zodat het milieu zo min mogelijk wordt belast. In Nederland werken wij samen met STIBAT (Stichting Batterijen) om de recycling van de accu’s zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen.

Deze wettelijke bepaalde bijdrage is vastgesteld op €12,50 per accu